Ale United – ett samarbete i tiden

Ett spännande och framåtlutat samarbete som Projektcompaniet är involverat i är Ale United.
Enklast kan man beskriva Ale United som en plattform med målsättning att få ungdomar att vara kvar i föreningslivet resten av livet. Detta genom att skapa en varm gemenskap med goda vanor samt en utbildning mot vuxenvärlden. Man kan också beskriva Ale United som en del av integrationslösningen i samhället.

Grundstrukturen i Ale United utgörs av två föreningar, Ahlafors IF bildad 1913 och Nödinge SK bildad 1946, totalt alltså 175 års erfarenhet av att driva förening. Ändå inser båda dessa föreningar att man kan inte jobba på samma sätt framåt som gjorts de första 175 åren, man behöver tänka nytt. Tänka framåt. Förändras med tiden. Agera hållbart.

En av alla utmaningar Ale United har är att det är svårare att locka och behålla tjejer inom föreningslivet. Här måste definitivt ett nytt tänk till och ett nytt sätt att arbeta. Och samarbeta.
På tisdag, den 27 juni, rullas en ny boll ut – då kör Ale United ett tjejevent. Med fokus på god stämning, gemenskap, musik och så lite fotboll. På en näridrottsplats. För att vara lättillgängligt.

Passionen för föreningslivet, engagemanget för ungdomarnas bästa, professionen kring grundfrågans komplexitet, viljan att skapa ett bra samhälle och förståelsen för att detta måste bli hållbart över tid utgör grunden för samarbetet kring tjejeventet.

Projektcompaniet är en stolt samarbetspartner till Ale United och är mycket glad över att så många kloka företag, organisationer och personer också är det. Vi gör varandra bättre. Smartare.

Har du idéer eller tankar kring ämnet?
Hör av dig.

Trevlig midsommar!

Claes Berglund
Projektcompaniet AB
0709-679131

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *