Trendspaning: Det våras för bussresan

Överfulla flygterminaler. Andas in okända stolsgrannens utandningsluft. Vara långt hemifrån.

Normalt sett kan dessa saker kring en flygresa beskrivas, och väldigt enkelt slätas över, som endast störiga delmoment. För så fort planet tagit mark, man har bagaget i sin hand och i rask takt lämnar flygplatsen på väg till den destination man egentligen siktat in sig på, bleknar baksidorna med flygresor i ens medvetande.
Fram tills nu.

För ordningens skull skall erkännas att jag har flugit en hel del i mina dagar. Och jag kommer göra det igen.
Inte minst till Spanien där vi har en lägenhet. Men…
Ända sedan mitt första uppdrag som bussguide för Lion Alpin den där magiska nyårsveckan i Zell am See 1992 är jag förtjust och fast i övertygelsen om bussens förträfflighet som transportmedel. Vilken härlig gemenskap det skapar! Vilket enkelt sätt att hålla koll på en grupp! Och vilket fokus man får från alla på de omsorgsfullt utvalda aktiviteterna man genomför!

Bild: Claes Berglund, Val di Sole


F
ör två veckor sedan, precis innan Coronaviruset slog till med en käftsmäll i norra Italien, började mitt senaste bussarrangemang rulla hemåt. Drygt 50 st sportlovsfirare.
Från läckra Val di Sole. I norra Italien…

Via mäktiga Brennerpasset, på gränsen mellan Italien och Österrike, vidare genom Tyskland och Danmark var vi så småningom tillbaka i Västkusten och Göteborg. Lyckan var med oss denna gång.

 

Det behöver självklart inte vara smärt- och riskfritt att åka buss. Det finns många faror som lurar längs vägen. Men en sak en busstur verkligen levererar är en transport från punkt A till punkt B utan att man behöver beblanda sig med andra, okända. Man är i sitt eget slutna gäng och fördelarna med detta kan vara många. Är man ett företag kan man innan någon ens hinner säga ”kissepaus” vara i gång med sin konferens och effektivt beta av punkt för punkt medan bussen rullar vidare.
Och detta utan att någon utomstående lyssnar. Eller ens andas på en.

Kopplat till detta. Och till dagens hållbarhetsfokus. Samt att jag den senaste veckan fått en del samtal och förfrågningar från företag på bussupplägg och -upplevelser tror jag verkligen att bussåkandet kommer att trenda en tid framöver. Flyget får ursäkta men din tid som  trendsetter är inte riktigt här just nu.

Håller du med? Eller inte?
Oavsett vilket, hör gärna av dig med dina synpunkter. Om inte annat kan vi ju diskutera vilken slutdestination en riktigt hållbar busskonferens för ett företag bör ha.

Buss & Kram
Claes Berglund

0709-679131
claes@projektcompaniet.se

 

Bild: Leja Touring

Bild: Leja Touring

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *