Göteborg & Co och Got Event står bakom en satsning inom organisationen Sponsrings & Eventsverige där syftet är att utveckla och stärka sponsrings- och evenemangsbranschen i Göteborgsregionen. Det långsiktiga målet med satsningen är väldigt tydlig och enkel – fler evenemang och fler affärer till Göteborgsregionen.
Projektcompaniets uppdrag i den göteborgska satsningen är att tillsammans med medlemmarna skapa fler plattformar att utveckla och engagera sig ifrån samt driva på uppsatta planer.

Klicka på bilden för att komma till Sponsring & Eventsveriges webbsida

 


Nätverksträffar med SES Göteborg:


28 februari 2018

Glöd. Passion. Upplevelser.

År efter år lockar Scandinavium och Frölunda HC mängder av upplevelsetörstande besökare till sina evenemang.
Hur lyckas de? Vilka är deras största utmaningarna? Och hur resonerar de kring den konkurrensutsatta framtiden?


Välkommen till en lunchträff på Scandinaviums nya mötesplats Glöd Kök & Bar!
Träffa och lyssna till Johan Nyth, Säljansvarig på Got Event om de ökade kraven på arenan, om Gothenburg Horse Show och om kommande evenemang. På scen välkomnar vi också Åsa Nathell, nytillträdd kommersiell chef på Frölunda HC med mångårig erfarenhet av evenemang från upplevelse-, musik- och showvärlden.

Avsluta kvällen med hockey!
För dig som sedan vill komma tillbaka och avsluta kvällen med hockey bjuder Frölunda in till matchen Frölunda Indians – Malmö Redhawks, nedsläpp kl 19.00.

   

 


31 januari 2018

FILM, KULTUR OCH SPONSORSKAP

NÄTVERKSTRÄFF UNDER GÖTEBORGS FILM FESTIVAL

Den 31 januari klockan 9.00 ses vi på Göteborg Film Festivals festivalarena som är på Auktionsverket Kulturarena. Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, och Mirja Wester, VD, från Göteborg Film Festival berättar om festivalens höjdpunkter, om årets prominenta gäster och om festivalens allra mest spännande nyheter. Kim Nilsson, marknadschef på Göteborg Film Festival, berättar om några av de samarbeten som genomförs ihop med partners under festivalen. Träffen gästas även av Claes Berglund, SES – Sponsrings & Eventsverige, som bjuder på sina tankar om sponsrings- och upplevelseindustrin samt om branschorganisationens uppdrag i Göteborg.

Efter parterträffen erbjuder vi er även möjligheten att se en av årets mest omtalande kinesiska filmer, Angels Wear White. En väldigt stark film med fantastiskt skådespeleri. Visningen börjar kl. 11.00 på Draken. Meddela om du vill se filmen när du osar till träffen.


15 januari 2018

VÄLKOMMEN TILL VÅR LUNCHTRÄFF OM KUNSKAPS- OCH VÄRDERINGSBASERAD SPONSRING DÄR VI BELYSER KRAFTEN I PARTNERSKAP.

Välkommen till vår lunchträff om kunskaps- och värderingsbaserad sponsring där vi belyser kraften i partnerskap.
Träffen arrangeras i samarbete med Universeum som berättar om sin varumärkesförflyttning till att bli en mer nödvändig samhällsresurs för att nå sina långsiktiga mål och hur partnerskap med andra aktörer har varit en bidragande faktor att nå dit.

Vi möter dessutom Folktandvården som har ett uppdrag att synliggöra sin verksamhet samt Redbergslid IK som vill synliggöra och skapa förebilder för barn och unga.

Hur har ovan aktörer lyckats?

Vi diskuterar hur respektive organisations långsiktiga mål och värderingar kan vara förenliga och varför.

När? 15 januari kl.11.00 – 13.30 (inkl. lunch)

Var? Universeum, Södra vägen 50, Göteborg

 


Onsdag 20 december 2017

EN EXKLUSIV TRÄFF MITT I PROCESSEN AV TVÅ SPÄNNANDE SKAPELSER – SE NYA ÅBY ARENA & LYSSNA TILL ARBETET KRING BORDTENNIS-VM 2018!

Möt Johan F Lundberg, VD på Åby Travsällskap och några av de främsta personerna bakom Bordtennis-VM 2018 som Johnny Ewerstein, projektledare, och Ann Johansson, chef Halmstad Convention Bureau, vilka bjuder på en öppenhjärtlig dragning om utmaningar kring logistik, rekryteringar och partnerskap i skapandefasen.

Få en exklusiv förhandstitt på nya Åby Arena och lyssna till VM:s ambassadör Jörgen Persson som ger sin syn på vad ett VM på hemmaplan betyder för sporten.
Moderator är Claes Berglund från SES.

Utöver ovan dragning bjuder dessutom Åby Travsällskap & Destination Halmstad in till en trevlig och socialiserande fortsättning på kvällen med mat, dryck & pingisturnering. Och vem vet – kanske en forna världsmästare dyker upp runt bordet?!

Träffen är uppdelad i två delar och du kan välja att vara med på den ena delen, på den andra eller varför inte på båda?!
Vad? ”The next level”- Bordtennis-VM besöker nya Åby
Var? Åby Travet
När? 20 december 2017

Fredag 1 december 2017

FRUKOSTSEMINARIE MED TEMAT HÅLLBARHET VID EVENEMANG.

”När många människor samlas på en och samma plats för en gemensam upplevelse påverkar detta både människor och natur. Det handlar om allt från inköp av varor, resor, att besökarna ska känna sig trygga och att evenemanget ska vara tillgängligt. Hur går det som arrangör att ta kontroll och arbeta mer hållbart?”

Katarina Thorstensson, Hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co och Simon Strandvik, Hållbarhetskonsult på Effort Consulting delar med sig av sina erfarenheter och tankar om hur professionella aktörer kan agera hållbart.

På plats är också Claes Berglund från SES som kort berättar om föreningens nya varumärke och spännande omtag.

Plats:  Effort Consulting, Gamla Almedalsvägen 19, Göteborg
Start:  Kl 08.00, avslut kl 09.30


Tisdag 10 oktober 2017


Skidskytte-VM 2019 till Göteborg redan nu!

”Hela Sveriges VM som ska vara guld värt för alla!”

Så lyder visionen för Skidskytte-VM 2019 som arrangeras i Östersund i mars 2019, när vårsolen står högt och Jämtland firar den femte årstiden.

Vi hälsar dig som medlem i Sponsrings & Eventföreningen varmt välkommen till en inspirerande träff där Håkan Blidberg, Marknad & Sponsoransvarig på Svenska Skidskytteförbundet och Göran Aadland, More Space delar med sig om nuläget kring VM som arrangeras om drygt 18 månader. Ett extra avsnitt på träffen blir om de värden man vill skapa för partners som vill associeras med spänningen och folkfesten när supportrar från hela världen intar Östersunds Skidskyttestadion.

Denna SEFS-träff arrangeras på Möten & Events, Svenska Mässan.

Agenda 10 oktober:

Kl 11.45

– Samling vid Kunskapsscenen på Möten & Event, Svenska Mässan
– More Space och Sponsrings & Eventföreningen Göteborg hälsar välkomna
– Om VM i Östersund 2019

Kl 12.45

– Skidskytte-VM i Östersund 2019 och More Space bjuder på gemensam lunch.
– SEFS-träffen avslutas efter lunchen


Torsdag 24 augusti 2017


Välkommen till Sveriges största evenemang 2017 – EM i Ridsport i Göteborg

 I samband med Sveriges största idrottsevenemang 2017, EM i Ridsport, välkomnar vi dig till en framåtspanande och upplevelserik träff i Göteborg den 24 augusti. Vi startar på Göteborg & Co och tillsammans med Max Markusson, Chef Evenemang Göteborg & Co, Anders Albertsson, Chef Evenemang Got Event och Johan Pagerup, Kommersiellt ansvarig för EM i Ridsport får vi en inblick dels i hur Göteborg rustar sig för evenemangsåret 2018 och dels hur man jobbat bakom kulisserna med EM i Ridsport. Efter detta fångar vi upp nuläget kring arenafrågan i Göteborg samt inleder en diskussion om hur staden och dess aktörer kan och bör samverka i framtiden för att regionen skall behålla sin attraktivitet som evenemangs- och mötesstad. Claes Berglund, Projektcompaniet modererar träffen.
Allt detta serverat tillsammans med en god kopp eftermiddagskaffe och fralla.

Efter denna inledning styr vi stegen mot Heden, ett av eventområdena för EM i Ridsport.

Hos huvudpartnern SAAB och deras stora etablering Ridsportens Innovationer, bjuds vi på en spännande presentation om aktiveringen av EM och svensk ridsport i stort. Här passar vi också på att få några ord med Sponsrings & Eventföreningens ordförande Ricky Strandberg och det senaste därifrån.

Träffen avslutas vid Ullevi. Först med en titt på partners aktiveringen vid paviljongen och därefter, för de som vill, så erbjuds ni en biljett till läktaren och kvällens tävlingar i EM i Ridsport.


En nätverksträff mitt i årets största evenemang och med fokus på framtidens arenor och evenemang i Göteborg!

 


Måndag 12 juni 2017

En välsmakande lunchträff tillsammans med Årets Rättighetsinnehavare på Göteborgs mest nyfixade hotell!

Nu har vi hämtat oss från en hejdundrande Gyllene Hjulet-gala och är vi redo för nya, inspirerande möten där spännande idéer, platser, personer och evenemang tar plats.

Den 12 juni är du som SEFS-medlem varmt välkommen till nyrenoverade Comfort Hotel Göteborg på Skeppsbroplatsen. Hotellets General Manager Fredrik Leek med personal tar emot i en av Göteborg mest berömda byggnader och visar nyrenoveringen från insidan. Vi inleder med lunch på hotellets läckra restaurang OGBG.

Efter inledningen är det dags för Gothia Cup, vinnare av Gyllene Hjulet 2017 i kategorin Årets Rättighetsinnehavare, att berätta om sin verksamhet i allmänhet samt processen och arbetet med att ta hem priset i synnerhet. En garanterat lärorik stund om hur man taktisk och strategiskt jobbar med partners samt tar hem åtråvärda utmärkelser. Thomas Anderson, försäljningsansvarig Gothia Cup, leder oss igenom detta spännande avsnitt.

Vi startar kl 11.30 på Comfort Hotell Göteborg, Skeppbroplatsen.

Agenda 12 juni:
Samling Comfort Hotel Göteborg
Lunch på OGBG Bar & Restaurang
Händer i SEFS Göteborg – Claes Berglund
Om Comfort Hotel Göteborg – Fredrik Leek
Årets Rättighetsinnehavare, Gothia Cup – Thomas Anderson
Avslut med rundvandring på hotellet för de som önskar


Torsdag 27 april 2017

GYLLENE HJULET – 20 ÅR AV FRAMÅTBLICKAR

Sponsrings- och Eventbranschens stora gala, Gyllene Hjulet, firade i år 20-årsjubileum och arrangerade en läcker gala på Artipelag i Stockholms skärgård. Bland ca 600 gäster fanns ett 30-tal medlemmar från Göteborg på plats och tog del av festligheterna samt de nominerade bidragen till själva tävlingen. Extra kul för oss göteborgare var att Gothia Cup tog hem priset som Årets Rättighetsinnehavare!

 

 

 

 


Tisdag 4 april 2017

För första gången i världshistorien har Sponsrings & Eventföreningen ett kontor i Göteborg!
Som hyresgäst hos Entreprenurial Hive (E-Hive) på Östra Larmgatan 16 finns föreningen nu på en mycket centralt belägen plats i Göteborg. Detta firades med en inspirationslunch i de nya lokalerna.

Värdar för träffen var Entreprenurial Hive, entreprenörsarenan i hjärtat av Göteborg för startups och företag som vill nätverka och utvecklas tillsammans.

I samband med inspirationslunchen bjöds vi, förutom rundvandring och god lunch även på en liten inblick i vilka nyskapande och innovativa företag som vistas i dessa lokaler. Två av företagen, Brottsportalen och Capture Innovation, var dessutom på plats och presenterade sig och sin spännande verksamhet.

Vi fick också en dragning om senaste nytt från SEFS och vad som dyker upp framöver.
 Vill du veta mer om E-hive klicka HÄR!
Agenda:
11:30 Inleder med lunch
12:00 Claes Berglund, SEFS och Kelly Relfsson, Projektcompaniet hälsar välkomna.
12:15 Per Lanevik från E-hive berättar om lokalerna vi vistas i och deras verksamhet.
12:30 Presentation av det första av två snabbväxande företag.
12:45 Bensträckare och påfyllning av muggar och glas.
13:00 Presentation snabbväxande företag nummer två.
13:15 Sponsring & Eventföreningen summerar.

Onsdag 15 mars 2017

Onsdagen den 15 mars bjöd Sponsrings & Eventföreningen och Adapt tillsammans med Gothia Towers in till en inspirationseftermiddag kring aktivering av möten och event.

Träffen gjordes i samband med Adapts demodagar på Gothia Towers.
Adapt som är en komplett partner inom eventbyggnation, hade byggt upp en egen demoarena där dom praktiskt visade lösningar och nyheter som du fick klämma och känna på. I år hade de utökat och det fanns större lösningar och fler nyheter på plats jämfört med förra året. Gothia Tower bjöd på ljuvligt gott tilltugg och dryck under träffen.

Exempel på vad som fanns att se på plats hittar ni HÄR.
Läs mer om Adapts verksamhet HÄR

Agenda:
Claes Berglund representant från Sponsrings & Eventföreningen
 drog kort om nuläget kring Sponsrings & Eventföreningen samt föreningens aktiviteter i Göteborg.

Sam Sultanovic från Gothia Towers berättade om deras verksamhet kring möten och senaste nytt vad gäller möjligheter kring möten och event.

Adapt berättade om sin verksamhet samt visade praktiska lösningar och nyheter som alla fick klämma och känna på kring bildteknik, exposystem och interaktiva system.


Torsdag 9 mars 2017

Under hösten bytte Upplevelseinstitutet namn och uppdaterade sitt erbjudande. Efter 10 års företagande var det dags att formulera deras mission för nästkommande 10 år. För att fortsätta driva branschen framåt har de kompletterat sitt sponsorperspektiv med att omfamna upplevelsens mekanismer.

Platsen för seminariet var Hyresgästföreningens ”Arena Första Lång”.

Läs mer om Upplevelseinstitutet HÄR

Agendapunkter:

– 10 år av insikter – Björn Stenvad, vd Upplevelseinstitutet
– Hur skapas en bra upplevelse?
– Det senaste från världens upplevelseforskning – Sofie Sagfossen, forskare, Handelshögskolan i Stockholm
– Sociala medier – vad driver engangemang? – Andreas Andersson, mediachef Upplevelseinstitutet


Fredag 3 februari

Brandspots seminarium Meetingspot i samband med Båtmässan
När Båtmässan i Göteborg, fredagen den 3 februari, smygöppnande för speciellt inbjudna gav Brandspot SEFS-medlemmarna chansen att närvara på en spännande eftermiddag i seglingens tecken. Mycket uppskattat och lyckat!
Agenda Meetingspot

2017 kan vi se fram emot en episk seglingssäsong. För svenska Artemis Racing väntar en hård kamp om sportens heliga graal, America’s Cup, som avgörs på Bermuda i juni. Katamaranerna återvänder till Match Cup Sweden efter förra sommarens succé och i oktober startar Volvo Ocean Race 2017-18 med en ny tuff bana runt jorden. Meetingspot belyser dessa glödheta evenemang tillsammans med några av sportens största profiler!

Utöver ett fullsatt och spännande seminarium bjöd Brandspot på ett förstklassigt mingel samt en förhandstitt på årets Båtmässa efter Meetingspot.


Onsdag 1 februari 2017

Sponsrings- och filmfrukost på Göteborg Film Festival!

Göteborg Film Festival bjuder in Sponsrings & Eventföreningens medlemmar till sin ordinarie och traditionsenliga partnerträff under festivalveckan. Denna gång för en frukost på sitt officiella festivalcenter Auktionsverket Kulturarena.

Under morgonen kommer Kim Nilsson, Sponsringsansvarig på Göteborg Film Festival, med kollegor låta oss få ta del av vad som händer under pågående filmfestival samt berätta för oss om ett par projekt som festivalen gör tillsammans med några av sina samarbetspartners. Därefter går vi, för de som vill, tillsammans till Draken för att se filmen Heartstone, som är nominerad till vårt stora filmpris Dragon Award Best Nordic Film.

Morgonens agenda:

– Göteborg Film Festivals konstnärlige ledare Jonas Holmberg berättar om festivalens höjdpunkter och allra mest spännande nyheter.

– Familjebostäder har tillsammans med Göteborg Film Festival lanserat ett projekt där ungdomar från Bergsjön lär sig att göra egen film. Katrin Amgarth, Chef för marknad och kommunikation på Familjebostäder, och Mirja Wester, vd på Göteborg Film Festival, berättar om projektet. 

Claes Berglund representant från Sponsrings & Eventföreningen är på plats och bjuder på sina tankar om sponsrings- och upplevelseindustrin samt om föreningens uppdrag i Göteborg.

Erik Normark från Hyresgästföreningen och programansvarig för mötesplatsen Arena: Första Lång berättar om varför de valt att satsa stort på film och gått in som partner till priset Dragon Award för bästa nordiska dokumentär.

Efteråt går vi till Draken för att se filmen Heartstone.

Som medlem i Sponsrings & Eventföreningen skall du ha fått en inbjudningsanmälan via e-post. Om inte, kontakta föreningens VD, Niklas Birgetz.

För komma till Göteborg Film Festivals webbsida tryck HÄR

Hjärtligt välkommen!

 

 


Fredag 20 januari 2017

STCC Anderstorp, Foto: Daniel Ahlgren – STCC


Nätverksträff med STCC och Svenska Mässan på Automässan 2017 i Göteborg!

 I samband med Automässan 2017 bjuder STCC och Svenska Mässan in medlemmarna i Sponsrings & Eventföreningen till en nätverksträff fredagen den 20 januari. Vi får lyssna till Jonas Lundin, VD på STCC om racing, sportbilsfestivaler och nuläget kring organisationen. Vi fördjupar oss också kring vikten av sponsring för ungdomsidrott i allmänhet och motorsport i synnerhet.

Beatrice de Maré Peterson från Svenska Mässan ger oss en djupare inblick om Automässan samt en nulägesbeskrivning om Svenska Mässan/Gothia Towers – en aktör i Göteborg det händer mycket kring 2017.

Vi bjuds också på kaffe, fralla och ovanstående innehåll tillsammans med ordinarie agenda från SEFS Göteborg. Bland annat kommer Niklas Birgetz från föreningen att berätta mer om att TÄVLA i Gyllene Hjulet och resan som föreningen gör till konferensen IEG i Chicago den 26-29 mars.

Som medlem i Sponsrings & Eventföreningen skall du ha fått en inbjudningsanmälan via e-post. Om inte, kontakta Niklas Birgetz på Sponsrings & Eventföreningen.

För att läsa mer om Automässan, tryck HÄR!
För att läsa mer om STCC, tryck HÄR!

Hoppas vi ses!

Hälsningar Claes & Niklas

 


Måndag 2 december 2016


Euroskills i Göteborg – Europas största yrkestävling!

I början av december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i 35 olika yrken. Ett besök Euroskills på Svenska Mässan skall ge besökarna unika möjligheter att inspireras av de bästa, prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger. Evenemanget vill visa yrkesutbildningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.
På Sponsrings & Eventföreningens träff den 2 december möter vi Lena Sjöstrand, Project Leader Euroskills 2016, Göteborg & Co som ger oss bakgrund, mål och syfte med evenemanget. Vi gästas även av Maria Arnell – Talent Relations and Employer Brand Mgr, Volvo Group Sverige om deras partnerskap i Euroskills samt representanter från Gothia Towers och Svenska Mässan om deras lyckade kongress- och mässår samt vad som väntar runt hörnet.

Information om träffen: 
Datum: fredag 2 december
Samling: Kl 08.00 vid gästentrén
Avslut: Senast kl 10.00. Då finns möjlighet att på egen hand besöka mässan
OSA: Sista dag för anmälan: 28 novemberHoppas vi ses där!

Tisdag 15 november 2016prioritet-serneke-arena

Välkommen till Kviberg – Ett unikt idrottscentrum i Göteborg

Från militärförläggning till idrottscentrum med 1,2 kilometer skidspår, fullstor fotbollshall med 3000 åskådarplatser, gym, idrottsskolor, rehabklinik med mera!

Hur får man ihop en sådan byggkalkyl? Hur mår arenan idag drygt 1 år efter öppning? Vad är på gång framöver?

Dessa extremt intressanta och relevanta områden kommer beröras under frukostträffen!
Välkommen till en frukostträff på en destination utöver det vanliga.

Agenda

07:45 Mingel, kaffe och fralla
08.15 Programstart
10.00 ca Avslut
Plats: Prioritet Serneke Arena, Göteborg

Datum: 15 november

Anmälan senast torsdag den 10 november.

Måndag 3 oktober 2016

sefs-3-oktober_inbjudan

Sponsrings & Eventföreningen och världens största handbollsklubb IK Sävehof in dig som medlem i SEFS till en träff där vi kommer få kika på det senaste inom området arena, scen och idrottssponsring. Nya, läckra Partille Arena är platsen för denna träff.

Agenda för dagen:

15.45 – Samling i entrén Partille Arena

16.00 – Fika med innehåll:

SEFS Göteborg berättar om det senaste inom föreningen/marknaden.

IK Sävehof tar oss med på sin framgångsrika resa och bjuder på historien och framtiden om världens största handbollsturnering Partille Cup, livet före och efter nya Partille Arena samt hur man jobbar med sponsring idag.

Partille Arena ger oss storyn om bygget av arenan och dess framtid.

17.15 – Rundvandring Partille Arena

17.55 –  Avslutning eller fortsättning – välj själv!
Vi rundar av den första delen av träffen och tackar alla som kunnat närvara fram till nu.

För de som vill lära känna IK Sävehof och Partille Arena ytterligare ges möjlighet till fortsättning av kvällen!

18.00 – SEFS bjuder på mingel och hamburgare på John Scott´s i Partille Arena

19.00 – Match i Handbollsligan Herrar mellan IK Sävehof – Guif

20.30 –  Avslut

 


Tisdag 6 september 2016

Inbjudan 6 sept_2


 

 

Camp Riviera_Big screen

Klicka på bilden för att läsa om Camp Riviera – ett projektuppdrag från 2016