Fotboll: Glädje är drivkraften för den hållbara utvecklingen

Nu är Höstcamp -19 igång och det första passet på Sjövallen / Svenska Stenhus Arena innehöll mängder av nyttiga tips till de unga fotbollsspelarna som vill bli så bra som möjligt i sin favoritidrott. Vinkla foten så. Löp i den riktningen. Inte så lång förstatouch. Osv.

Men frågan är om inte inledningen i teorisalen hade det viktigaste budskapet – hur man skapar en hållbar utveckling.
Maria Zetterlund och Shkar Nawzad, båda med meriter från bl a eliten samt ungdomslandslaget i fotboll och idag engagerade ledare i Ahlafors IF respektive Nödinge SK, bjöd både på egna erfarenheter från sina karriärer och varvade detta med mer vetenskapliga belagda rön.

Båda betonade vikten av hela tiden fylla på med energi till den fotbollsträning som suger så mycket kraft.

Drivkraften som behövs för att få ”Må bra-hjulet” att snurra är glädje. Men för det behövs ständig påfyllnad av rätt kost, återhämtning, sömn och varierad rörelse – alltför att orka i det långa loppet och därmed skapa en hållbar utveckling.

Exempelvis fick ungdomarna i rummet veta att 15-åringar behöver mellan 9 och 10 timmars varje natt och att därmed uppnå djupsömn. En ögonöppnare för många.

 

På plats var också den legendariske tränaren Kjell Pettersson, bl a med meriter från IFK Göteborg (seger i UEFA Cupen -87) och instruerade spelarna i skott / avslut men bjöd också på en teoridel där han uppmanade alla att lägga upp en strategi för att ha chans att sina nå mål.

Det handlar inte om tur för att nå sina mål. Det handlar om att veta vad man ska lägga tiden på.

 

 

 

Ahlafors IF:s huvudtränare Michel Berndtsson Gonzalez, ansvarig för det fotbollsmässiga på Höstcampen -19, instruerar och inspirerar gänget.

 

 

 

 

 

Vill du veta mer om konceptet Höstcamp -19, kontakta Claes Berglund på 0709-679131 eller claes@projektcompaniet.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *