Blogg – I Huvudet på Praktikant-Kelly

 

Detta hade jag inte räknat med – att jag skall leverera en blogg på min praktik!

Hur tänker min handledare? Vad fyller man ett inlägg med? Hur börjar man? Vad avslutar man med?
Jag tar tacksamt emot kreativa återkopplingar och tips från dig som läser detta, alltför att hjälpa mig att skapa en blogg som blir till en bra och upplevelserik läsning för dig. Deal?
Kontaktar mig gör ni via kommentarerna eller på LinkedIn.

Låt oss börja.
Mitt namn är Kelly Relfsson och jag studerar Affärsutveckling inom besöksnäringen på Högskolecentrum Bohuslän i Uddevalla. Utbildningens syfte är att öka kompetensen inom besöksnäringen för destinationer, boendenanläggningar, attraktioner, evenemang och möten.
Under 14 veckor kommer jag och mina studiekamrater genomföra utbildningens  andra LIA-period, något som för oss alla är ett välkommet och inspirerande avbrott/tillskott.
LIA, tänker du? Lärande I Arbete, säger skolan. På ren svenska säger jag, praktik.

Min LIA kommer att göras på Projektcompaniet AB. Ett bolag jag lockades av för att det till stora delar verkar inom sponsring, evenemang, sport och föreningsliv. Områden jag definitivt kan tänka mig att jobba inom. Dessutom har jag en ådra i min kropp som slår extra mycket för föreningsliv och fotboll.

Kelly Relfsson, tänker du. Vad är det för jäkla namn?
Tusentals är antalet gånger jag fått bokstavera det. ”Sa du Kenny?”, ”Ursäkta, va det Kevin du hette?”, ”Jaså Kelly. Är inte det ett tjejnamn?”.
Ja, ni förstår grejen. Men jag trivs bra med att ha ett annorlunda namn och pratar gärna om det. Det är också ett enkelt och lättsamt ämne att inleda en mingelkonversation på, en liten icebreaker.
Efternamnet, det bokstaverar jag alltid från start numera. Det skapar minst oreda. Minns exempelvis den där gången i mellanstadiet när jag var anmäld till friidrotts-DM. Läraren missade att kryssa i att jag var en kille. Och arrangören anmälde mig till tjejklassen. Då blev det att chilla på läktaren med kompisarna den dagen istället för att delta. Inte så illa för mig. Det var jobbigare för läraren.

I kommande blogginlägg funderar jag på att berätta om hur det kommer sig att en 27-åring från Orust tar steget från fast lön och fast arbete med specialbyggnationer av fordon tillbaka till skolbänken. Jag vill också erbjuda ett resonemang kring föreningslivets och idrottens betydelse för ett samhälle.

Sedan kommer jag såklart också dela med mig av mina upplevelser från LIA’n på Projektcompaniet.
Hur låter det?

Tack för att du tog dig tid och läste mitt första inlägg om vad som händer i mitt huvud!
För att inte missa framtida inlägg eller nyheter från Projektcompaniet, följ på Facebook.

Som sagt, ge mig gärna feedback och ställ frågor. Det är bara roligt! Såklart också det där andra – gilla, dela och kommentera, men det kan ni väl redan?!

Vi syns och hörs!

// Praktikant-Kelly

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *