2018 – ett mycket intressant evenemangsår för Göteborg

Förra veckans seminarie och medlemsträff i Sponsrings & Eventföreningen Göteborg inleddes på Göteborg&Co. Första punkten var presentation av föreningens nya VD, Ulrika Molin.
Hennes uppdrag blir nu att tillsammans med styrelse och nytillträda marknads- och kommunikationsansvarig Victoria Jansson fortsätta att utveckla Sponsrings & Eventföreningen. Ett mycket spännande arbete att följa framöver.

Träffen fortsatte med att Göteborg&Co:s Evenemangschef Max Markusson informativt och lättsamt berättade om nuläget för evenemangsåret 2018. Utöver alla årligen återkommande evenemang som staden genomför finns det också tre stora evenemang som hittills är klara att förgylla regionen nästa sommar;

Volvo Ocean Race startar i höst i Alicante och efter en tur rund hela jordklotet når man i juni-18 Göteborg. Detta blir seglingstävlingens sista hamnstopp innan målgången i Haag, Nederländerna.
Precis som 2015 är det Frihamnen som utgör evenemangsområdet.
Läs mer om Volvo Ocean Race Göteborg här

Nordea Masters, den svenska europatourtävlingen, kommer 2018 att spelas på läckra Hills Golf & Sports Club. En spännande och kul utmaning för staden och regionen.
Läs mer om Nordea Masters här

Europride, ett evenemang som arrangeras både i Göteborg och Stockholm.
Kommer präglas av glädje, politik och solidaritet. Festivalstäderna kommer gemensamt att fortsätta utmana normer och sätta strålkastarljuset på hbtq-frågor och allas rätt att älska den man vill och vara den man är.
Läs mer om Europride här

Efter denna inledning fortsatte sedan SEFS-seminarie i tur och ordning med:
Anders Albertsson, Evenemangschef Got Event – Om EM i Ridsport, Göteborg Horse Show och Ullevikonserter
Patrik von Corswant, Projektledare Arenautredning – Om arenorna som skall ersätta Scandinavium och Lisebergshallen
Johan Pagerup, Kommersiellt ansvarig EM i Ridsport 2017 – Om sponsorskapet och rättigheter

När seminiaredelen var avslutad promenerade de 50 deltagarna ner till Heden och EM i Ridsport. Hos EM-partnern SAAB välkomnade Brand Manager, Stefan de Flon gänget och berättade om deras sponsorskap. En mycket intressant koppling till ingenjörer och innovationer.

Träffen avslutades på Ullevi där Got Events Eva Pousette med kollegor bjöd på en rundvandring på arenan och där vi fick kika närmare på de unika arenalösningarna man gjort inför EM i Ridsport. Stoppet hos krögaren Mats Nordström, ansvarig för VIP-paviljongen, blev en riktigt aha-upplevelse om hur utmanande mat- och dryckeslogistiken är bakom ett sådant här stort evenemang. Mycket imponerande!

Nästa träff för SEFS Göteborg blir den 7 september hos MAQS Advokatbyrå och deras Sports Law Arena. Där kommer Marie-Anne Lindhardt och Carl Fhager ledsaga oss genom ett mycket intressant seminarieprogram.


Fortsatt trevlig sommar önskar
Claes Berglund

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *